Trollhättans

Vuxensim

Här kan ni hitta information om våra kursstarter

Vuxensim
Perfekt träning för alla åldrar och ambitionsnivå

TSS Vuxenverksamhet är anpassad för alla oavsett om du är helt ny och inte kan simma till dig som redan kan men vill lära dig mer eller varför inte börja tävla.

Har du simmat i vår steg 4-grupp men vill ha ännu mer av det goda?
Är du sugen på att tävla i mastersklassen i simning?

Vill du träna simning ”på riktigt”?
Har du varit simmare i din ungdom och är sugen på att starta upp på nytt?

DÅ är vår grupp Turbinerna något för dig.

Här är det regelrätt simträning med distanspass varvat med sprint. Några av simmarna i Turbinerna tävlar på hög nivå och simmar Masters-SM, Masters-EM och även Masters-VM! Vill man inte tävla utan bara träna går det naturligtvis också bra.

Träningen är 2 gånger/vecka med ledare.

Har du gått steg 2 och vill träna fler gånger i veckan?
DÅ ska du anmäla dig till steg 4.

Här simmar vi längre sträckor och tränar på alla fyra simsätt. Vi fortsätter träna på vändningar och starter och vi tränar även kondition och fart i vattnet. Hoppas du vill vara med i vårt klubbmästerskap!

Träningen är 2 gånger/vecka med ledare.

Har du gått Steg 2 och vill komma ännu längre i din utveckling? Vill du träna på att simma längre sträckor crawl med bibehållen teknik? Är du sugen på grunderna i fjärilsim och att träna upp de övriga simsätten ännu mer?

DÅ ska du anmäla dig till steg 3.

Vi utvecklar crawl, bröstsim och ryggsim för att orka behålla vår teknik under långa sträckor. Vi blir bättre på vändningar och starter och vi tränar kondition i vattnet. Självklart får du simma vårt klubbmästerskap om du vill.

Träningen är 1 gång/vecka med ledare.

Kan du simma 25m crawl men vill förbättra tekniken?
Vill du få hjälp att orka simma längre sträckor inför till exempel ett Vansbro
Vill du lära dig mer om de fyra simsätten?

DÅ ska du anmäla dig till vår vuxensimsgrupp steg 2

Vi blir bättre på ryggsim och bröstsim men tränar också mycket crawl för att lära oss att simma snabbare. Vi tränar på vändningar och starter och vill man får man vara med i vårt klubbmästerskap. Vi simmar lite längre pass med lite längre distanser än bara 50 m, men fokuserar mycket på teknik och på hur vi förbättrar vattenläge, flytförmåga och balans.

Träningen är 1 gång/vecka med ledare.

Är du simkunnig och vattenvan och vill gå vidare i din utveckling?
Vill du lära dig att crawla?
DÅ är steg 1-gruppen något för dig!

Här lär vi oss grunderna i crawl. Vi lär oss slappna av på rätt sätt när vi simmar och vi blir snabbare i vattnet. Vi förbättrar även tekniken i ryggsim och bröstsim.

Förkunskapskrav: Vattenprovet vilket innebär: ”Hoppa från kanten och få huvudet under vattnet därefter simma 200m varav 50m på rygg.” Annars rekommenderar vi vår vuxensimskola.

Träningen är 1 gång/vecka med ledare.

Vuxensimskolans fortsättningsgrupp bedrivs i Älvhögsborgs multibassäng. Vi har både grupper för tjejer och mixgrupper. Till denna grupp anmäler du dig om du kan simma på 25m och vill ta nästa steg.

Målet i denna grupp är att ta märket vattenprovet vilket innebär: ”Hoppa från kanten och få huvudet under vattnet därefter simma 200m varav 50m på rygg.”

Träningen är 1 gång/vecka med ledare.

Varför ska jag lära mig att simma?
Det är en livsviktig kunskap.
Har du barn så är det en trygghet att kunna hjälpa ditt barn i vattnet.
Hälsan förbättras, eftersom simning ger en bra och skonsam träning.
Det är roligt. Vattenvana och vattentrygghet är glädje!

Simskola Nybörjaregrupp bedrivs i Älvhögsborgs multibassäng. Vi har både grupper för tjejer och mixgrupper. När du kommer till oss behöver du inte ha några förkunskaper. 

Målet är att lära sig grunderna i bröstsim och ryggsim och känna sig trygg i vattnet, simma 25 m.

Träningen är 1 gång/vecka med ledare

Ska du simma Vansbro?

Då kanske lite PT träning skulle kunna passa bra. Vi erbjuder simträning när du själv önskar med en av våra erfarna ledare. Vi lägger upp träningen utifrån dina önskemål.

Frågor och Svar

När kan man börja med vuxensim?

Det finns ingen övre ålder för att börja simma med oss i TSS. För att börja i vuxensim måste man ha fyllt 15 år.  Vi har grupper för alla nivår, från helt nybörjare till elit.

Jag är helt Nybörjare

Det spelar ingen roll om man har simmat tidigare eller inte, vi har grupper för alla. Är men helt nybörjare och inte simkunnig så har vi vuxensimkola där du lär dig simma. Det är aldrig försent att lära sig simma.

Om man skulle vilja tävla går det?

Självklart går det att tävla. Det spelar ingen roll vilken nivå ni är på. Det finns tävlingar på alla nivåer för alla ambitionsnivåer. Vill ni börja tävla kontakta er ledare eller skicka ett mejl till ansvarige för vuxensim.

Jag skulle behöva mer hjälp

Om man behöver mer hjälp med sin simning utöver ordinarie träningstid så har vi PT-Sim till er hjälp. Där skräddarsyr vi ett upplägg för just det du vill ha hjälp med. Mer information finns under PT-Sim.

KAN MAN UTNYTTJA SIN FRISKVÅRD

Självklart går det bra. Kontakta vårt kansli under öppettider eller skicka ett mejl så hjälper vi dig.

har ni grupper för öppet vatten?

Vi brukar ha grupper för öppet vatten under sommaren om intresset finns. Meddela ansvarig för vuxensim om ni önska en sådan grupp.