Vi söker simskoleansvarig


Trollhättans Simsällskap bildades 1933 och har under de senaste åren vuxit till en förening med över 1500 medlemmar. Föreningen består av flera olika verksamheter inom simning, allt från babysim upp till tävlingssimning.
Trollhättans Simsällskap verkar för att alla genom lek, träning, tävling och motion ska kunna ägna sig åt simidrott genom hela livet. Våra kärnvärden är Glädje, Utveckling, Livslångt idrottande och Delaktighet. Våra övergripande mål är att vi ska främja simkunnighet och simning som motionssport för alla åldrar. En bred verksamhet för barn och ungdomar ska vara basen och all verksamhet ska utgå från allas lika värde och strävan efter att låta alla utvecklas på bästa sätt efter sina förutsättningar. Vi ska vara förstahandsvalet i området när man väljer förening för att lära sig simma, tävla och simma genom hela livet. Vi ska bedriva tävlingssimning med mål att vara en av de bättre klubbarna i västsverige, mätt med förbundstävlingar.
Idag är det ett 40-tal arvoderade ledare och 4 anställda som jobbar i föreningen och vi behöver en person till som brinner för simning, att leda och utveckla vår verksamhet ihop med övriga anställda, samt inspirera och utveckla våra ledare.


Om tjänsten
För att vidare stärka föreningen söker vi nu dig som vill vara med och utveckla vår simskola utefter svensk simnings Simlinjen. Det är du som simskoleansvarig som säkerställer att verksamheten håller en hög kvalitet och ständigt utvecklas till det bättre. I tjänsten ingår även en roll som simtränare. Som simtränare kommer du till viss del ha grupper i vattnet/på kanten i någon av våra verksamheter. Vi jobbar i ett team där du blir den femte anställda och vi hjälper varandra med alla delar av de olika verksamheterna när behov uppstår.
I samråd med Klubbchef och övriga anställda ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
du tar ett planeringsmässigt ansvar för hela simskoleverksamheten som innefattar simskola under höst- och vårterminerna, sommarsimskola samt lovaktiviteter. du sköter all administration och medlemskontakt kring den verksamhet du kommer ansvara för, men även andra administrativa uppgifter kan förekomma i mån av behov. du förväntas leda, utbilda och rekrytera ledare.

  • du kommer leda egna grupper som simtränare, något som anpassas efter dina tidigare erfarenheter och önskemål.

Om dig
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för simning, att leda och utveckla våra simskolebarn och ledare, mot deras och föreningens mål. Du vill vara med och bidra till vår vision “Simning för alla i ett Trollhättan där alla kan simma”. Du ser vikten och glädjen i vårt uppdrag att lära ut simkunnighet och bidra med ett tidigt intresse för simidrotten.
Du är bra på att ta ansvar, kan fatta beslut som gynnar verksamheten, ta egna initiativ när så krävs och vill jobba aktivt i en växande förening. Är en engagerad, positiv och drivande person som har en god administrativ förmåga. Du kan jobba självständigt, men även fungera bra i grupp och som ledare för andra.


Kvalifikationer
Önskvärda kvalifikationer är erfarenhet av simidrottsförening och simträning som aktiv. Du har gått hela eller delar av Svenska Simförbundets utbildningstrappa och har tidigare erfarenhet att jobba med simskola/breddgrupper. Pedagogisk kunskap om barn och ungdomar samt goda insikter i Svenska Simförbundets Simlinjen är meriterande. Det är viktigt att du kan kommunicera i tal och skrift på svenska och gärna även på andra språk. Krav på att visa upp utdrag ur belastningsregister.

Övrigt
Tjänsten som simskoleansvarig är på 100% och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetstiderna följer verksamheten och anpassas till när verksamheten är igång, vilket innebär kvällar och helger och att obekväma arbetstider förekommer.
Tillträde och lön enligt överenskommelse. Trollhättans Simsällskap är ansluten till Arbetsgivaralliansen.
Tycker du det låter intressant och har frågor kring tjänsten eller vill skicka in din ansökan är du välkommen att kontakta Klubbchef Jessica Gaardsdal, 0736389068. Intresserade skickar sitt CV och personliga brev till tsskansli@gmail.com
Rekrytering kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag 15 oktober 2023.

Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.