Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SM/JSM Sommar

28 juni - 2 juli

SM JSM Trollhättans Simsällskap

SM JSM samt Para SM brukar arrangeras under SM veckan och i år är det ingen skillnad

2023 kommer SM Veckan att hållas i Umeå. 

 

För att kunna delta så måste man klarat utsatta kvaltider, Alla kvaltider är nya för i år.

På grund av pandemin har förbundet valt att vänta in alla tävlingsresultat från 2022 för att få en klarar bild av hur läget ser ut. Efter analys av all data har förbundet gjort några justeringar hur man räknar ut kvaltiderna.

  • För Sum-Sim (50m) har det blivit tydligt att kvaltiderna, speciellt i den yngre klassen, har varit mycket tuffare i kortbana jämfört med långbana. Det har också varit tydligt att det har över huvud taget varit väldigt få yngre simmare som klarat kvaltiderna. Man har därför valt att förändra perioden för den årsranking som ligger till grund för kvaltiderna från att tidigare varit kalenderårsvis till att nu omfatta perioden 1 juli – 30 juni respektive år.
  • Förbundet har också för Sum-Sim infört möjligheten att göra utfyllnadsanmälan av lag till lagkapper om det är färre än 16 anmälda lag i grenen. Samtidigt har man lättat på kvaltiderna för vissa lagkapper för 13-14 år.
  • För JSM har man fått synpunkt på att det är ett väldigt hopp mellan kvaltiden på Sum-Sim 16 år och JSM. Man inför där, på samma sätt som tidigare gjorts på SM, en enklare kvaltid för simmare 13-17 år.

 

Kvaltider SM

Kvaltider JSM

Kvaltider SUM-SIM

Kvaltider Para-SM (50m) och GP (50m) (WPS-koefficienterna för 2023 är inte publicerade ännu)

 

Kvalperioden för Alla mästerskap och GP börjar den 1 januari året närmast före tävlingsåret och avslutas dagen före sista ordinarie anmälningsdagen för respektive tävling.

 

Anmälan: Alla simmare som är kvalade simmar om man inte säger något annat

Kostnad tävling: Gratis

Kvalade Simmare:

 

Detaljer

Start:
28 juni
Slutar:
2 juli

Plats

Umeå
Navet + Google Map